Dr. Ciobanu-Ifrim Alexandra-Dana

Medic Specialist Obstretică-Ginecologie

Dr. Aursulesei Andreea

Medic Specialist Obstretică-Ginecologie

Obstretică-Ginecologia

Obstetrica – Ginecologia este o specialitatea chirugicala care se ocupa de sistemul reproductiv feminin. Ginecologia cuprinde conduita de diagnostic si tratament ce vizeaza femeia aflata in afara perioadei gestationale, iar Obstetrica este segmentul dedicat gravidutelor. Vizita la medicul ginecolog va insemna, in general, un examen al pelvisului, al sanilor, recoltarea testului Babes-Papanicolau si analiza secretiei, completate  de exemenul ecografic. Consultul ginecologic consta in primul rand in anamneza (discutia cu pacienta),cu privire la problemele ei de sanatate in general si la motivul prezentarii la medic in momentul de fata. In continuare, medicul efectueaza consultul si eventual recoltarea de analize. Aceasta procedura dureaza 3-4 minute si desi poate prezenta un usor disconfort, nu este dureroasa si este preferabil sa se realizeze la mijlocul perioadei menstruale. Inaintea vizitei la ginecolog, ce se poate completa cu recoltarea de analize genitale, este recomandat cu 48 ore inainte sa nu aiba loc contact sexual sau spalaturi intravaginale. Este recomandat sa aduceti cu dumneavoastra la vizita la medic orice alte rezultate ale consulturilor anterioare pe care le-ati realizat, analize de laborator sau investigatii imagistice.

Ginecologie
Consultatia ginecologica este un pas obligatoriu in existenta femeii. Consultatia ginecologica trebuie realizata o data pe an, in lipsa unor probleme speciale. Inafara de acest consult anual, adresati-va medicului in urmatoarele conditii – scurgeri vaginale modificate, tulburari de ciclu menstrual, infertilitate, orice sangerare in perioada de menopauza, dureri pelvine, modificari la nivelul sanilor, aparitia unei secretii mamare, formatiuni dureroase sau nedureroase prezente la nivelul vulvei sau vaginului.
Centrul Medical Iatropolis furnizeza o paleta larga de investigatii in specialitatea ginecologie: consult genital realizat de medici cu experienta, analize de laborator genitale pentru depistarea eventualelor infectii , ecografie transvaginala pentru vizualizarea ecostructurii uterului si ovarelor, depistarea eventualelor modificari, chisturi, fibroame, tumori etc.
Monitorizarea colului uterin este important sa se realizeze anual, prin examenul citologic Babes-Papanicolau. In cazul in care medicul ginecologic considera necesar, la acesta se poate adauga examenul colposcopic al colului sau analiza de genotipare HPV.
Screeningul cancerului mamar trebuie realizat anual, prin ecografie mamara bilaterala pana la varsta de 40 ani, iar mai apoi prin mamografie ce este completata de ecografie mamara deasemenea.
Centrul Medical Iatropolis va recomanda sa nu neglijati nici problemele de statica pelvina, cum ar fi incontinenta urinara sau prolapsul genital. Medicii nostri specialisti vin in ajutorul acestor paciente cu o conduita diagnostica si terapeutica complexa. Aceste patologii, desi nu pun in pericol viata pacientei, afecteaza semnificativ activitatea zilnica a femeii si reduc drastic calitatea vietii.

Obstetrica
De la instalarea amenoreei (lipsa menstruatiei) si eventual efectuarea unui test de sarcina, al carui rezultat este pozitiv, se recomanda vizita la medicul specialist. Dupa confirmarea ecografica a sarcinii si consultul genital, acesta va va lua in evidenta si va va intocmi un plan de monitorizare personalizat al sarcinii. Acesta include programarea ecografiilor fetale, recomadarea de analize de sange, secretie vaginala, urina, testarea pentru diverse infectii ce pot afecta sanatatea bebelusului si controlul periodic pe perioada celor 9 luni. Sarcina este atat o perioada minunata din viata femeii cat si de neliniste, intrucat o fiinta fragila si vulnerabila se dezvolta si trebuie protejata. Specialistii Iatropolis va vor ajuta sa faceti din aceasta experienta una placuta si va vor ajuta sa va bucurati de sanatate si pe perioada sarcinii.

TOATE INVESTIGATIILE SUNT REALIZATE CU ECOGRAF  3D/4D PERFORMANT DE ULTIMA GENERATIE